Υλικά:
600 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 κουταλία της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους άσπρου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 φινόκιο
2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
μισό λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το φινόκιο από τα εξωτερικά φύλλα και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Καθαρίζουμε το φινόκιο από τα εξωτερικά φύλλα και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και βάζουμε μέσα το φενόκιο.
Το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Ενώ σοτάρετε,ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει χρώμα, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε ξανά.
Σε μια καταρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τις φέτες του κρέατος.
Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε στο κρέας τα τρία διαφορετικά πιπέρια φροντίζοντας να το γυρίζουμε συχνά.
Όταν δούμε ότι έχει ροδίσει καλά, ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι κονιάκ σκεπάζουμε το τηγάνι και σβήνουμε το μάτι.
Για να το σερβίρουμε τοποθετούμε σε πιάτα τις φέτες ψαρονέφρι και γαρνίρουμε με το φινόκιο.