Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό ψάρι σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα
Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα
Βάζουμε τις φέτες ψαριού σε ένα ταψί.
Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από το ψάρι.
Πάνω από το ψάρι ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου