Υλικά:
Για 2 άτομα
Για τη γλώσσα
2 μεγάλα φιλέτα γλώσσας
100 ml Βιτάμ Culinesse
Λίγο κορν φλάουρ (2-3 κ.σ.)
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
2 φρέσκα πατζάρια τριμμένα
Για την κρούστα μυρωδικών
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
50 ml βιτάμ Culinesse
15γρ. Βιτάμ κλασικό
1 αυγό
Ψίχα ψωμιού του τοστ από 4 φέτες
Αντικολλητικό χαρτί
Για τη ζεστή πατατοσαλάτα
Λίγο βιτάμ Culinesse
6 πατατούλες μπέιμπι βρασμένες καλά και κομμένες σε τέταρτα
½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε κυβάκια
1 καρότο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο και λίγο χυμό από λεμόνι
Για τη διακόσμηση
Λίγος ψιλικομμένος άνηθος
Λίγες φέτες μοσχολέμονο ή λεμόνι
Ανάλογο αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Ανακαλύψτε την πιο λαχταριστή συνταγή για ψάρι γλώσσα μαριναρισμένο σε παντζάρι γαρνιρισμένο με ζεστή πατατοσαλάτα
Ανακαλύψτε την πιο λαχταριστή συνταγή για ψάρι γλώσσα μαριναρισμένο σε παντζάρι γαρνιρισμένο με ζεστή πατατοσαλάταΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Μέσα σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα παντζάρια. Απλώνουμε τα φιλέτα και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τα παντζάρια.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε τις γλώσσες να μαριναριστούν για 10 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το εστραγκόν, το δενδρολίβανο, το Βιτάμ Culinesse, το Βιτάμ κλασικό, το αυγό και το ψωμί σε έναν πολυκόφτη. «Δουλεύουμε» τα υλικά στον πολύκόφτη μας έως ότου ομογενοποιηθούν, για να φτιάξουμε τη ζύμη της κρούστας μυρωδικών.
Τοποθετούμε στον πάγκο μας αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω σε αυτό τη ζύμη της κρούστας.
Πάνω από τη ζύμη της κρούστας τοποθετούμε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πιέζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Τοποθετούμε το φύλλο της κρούστας στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, η γλώσσα έχει μαριναριστεί. Αφαιρούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο.
Τα αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε με το κορν φλάουρ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Μέσα σε αυτό τηγανίζουμε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές τους.
Όταν είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα φιλέτα της γλώσσας σε ένα ταψί
Αφού παγώσει η κρούστα μυρωδικών, τη βγάζουμε από την κατάψυξη και την κόβουμε στο σχήμα των φιλέτων.
Τοποθετούμε την κρούστα των μυρωδικών πάνω στα φιλέτα μας και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί
Ψήνουμε για 7-10 λεπτά στον φούρνο στους 180ο.
Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα, Ρίχνουμε Λίγο βιτάμ Culinesse σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τις πατάτες, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τον άνηθο και σοτάρουμε ελαφρά. Καρυκεύουμε μεΠροσθέτουμε το μοσχολέμονο και λίγο χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη ζεστή πατατοσαλάτα σε ένα πιάτο και από επάνω της τοποθετούμε το φιλέτο γλώσσας. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μία φέτα από μοσχολέμονο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.