Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τα γεμιστά σοκολατένια αυγά
6-8 σοκολατένια αυγά μεσαίου μεγέθους
150 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Για τον «κρόκο αυγού»
Χυμό από 2 passion fruit (χωρίς τους σπόρους)
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά γεμιστά σοκολατένια αυγά για τις μέρες του Πάσχα! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή!
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι για να αφαιρέσετε προσεκτικά σπάστε την κορυφή από τα σοκολατένια αυγά. Μην ανησυχείτε αν σπάσουν περισσότερο από ότι πρέπει γιατί θα τα γεμίσουμε.
Τοποθετήστε τα σοκολατένια αυγά στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση cheesecake.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Αφήνετε στην άκρη. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει μια απαλή και σφικτή σαντιγί περίπου 4-5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσεκτικά με ένα κουτάλι ή κορνέ γεμίζετε τα σοκολατένια αυγά.
Αφήνετε τα γεμιστά αυγά στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
Για να φτιάξουμε τον «κρόκο αυγού» θα ζεστάνουμε σε χαμηλή εστία σε μια κατσαρολίτσα τη μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με λίγο βούτυρο και τον χυμό από passion fruit μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά μέχρι να πήξει λίγο. Έπειτα βάζουμε από 1 κουταλιά του γλυκού από το μείγμα μαρμελάδας στο κέντρο του σοκολατένιου αυγού, ξανά βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Πηγή : www.thelondoner.me