Υλικά:
Για 6 μερίδες
200γραμμάρια παγωτό Carte D’Or Stracciatella
55 γραμμάρια Flora Soft με βούτυρο
150ml νερό
100 γραμμάρια αλεύρι
¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 αυγά
200 γραμμάρια σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
Μπορείτε να ετοιμάσετε τα προφιτερόλ από το προηγούμενο βράδυ και απλά να τα γεμίσετε πριν το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C/ 200°C (αέρα)
Ζεσταίνουμε το Flora Soft και το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη και χτυπάμε γρήγορα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 δίσκους ψησίματος.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος φουντουκιού αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 10εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό
Βγάζουμε τους δίσκους από το φούρνο και κάνουμε μια μικρή τρύπα σε κάθε προφιτερόλ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Γεμίζουμε όλα τα προφιτερόλ με μια κουταλιά Carte D’Or Stracciatella.
Τοποθετούμε τα προφιτερόλ σε πιάτο, τα περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.
Προετοιμασία : 1 Ώρα
Παραμονή στην κατάψυξη : 0 Λεπτά