Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας εμπορίου
3 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι
3 πράσα
2 πατάτες
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Λίγο φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Εκτέλεση:
Ζεστή βελουτέ σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Κόβετε τα πράσα μόνο το άσπρο μέρος σε ροδέλες. Κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες, αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό κότας. Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.
Βγάζετε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε από το μύλο του πουρέ. Ρίχνετε τον πολτό αυτό στην κατσαρόλα, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και πιπερώνετε.
Μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο ζωμό κότας αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτικό ζωμό κότας!