Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό πράσα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αβγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κονσέρβες τόνος σε νερό
500 γραμμάρια φύλλο για τάρτες (ή κουρού)
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Εύκολη πρασόπιτα για το μερσημεριανό σας! Με γέμιση από τόνο, πράσο και κρεμμυδάκια!
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο.
Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Καρυκεύουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε έναν χυλό.
Βουτυρώνουμε μια ταρταλέτα σκεύος τάρτας και απλώνουμε τη ζύμη, κόβοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι.
Γεμίζουμε την ταρταλέτα με τη γέμιση τόνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 -50 λεπτά.
Η συγκεκριμένη συνταγή αναφέρεται για έτοιμο φύλλο για τάρτες. Αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας ζύμη για τάρτες!!