Υλικά:
1 ματσάκι ρόκα
2 μεγάλα παξιμάδια Κυθήρων ή 6-7 μικρά
1 μαρούλι κατσαρό
1 ρίζα αντιδιού
3-4 φύλλα μαρουλιού
1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
Για το dressing φράουλας
7 μέτριες φράουλες, ώριμες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ξίδι
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Μια δροσερή και ανάλαφρη πράσινη σαλάτα με ξεχωριστό dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων, για να συνοδεύσετε ψητό κρέας.
Μια δροσερή και ανάλαφρη πράσινη σαλάτα με ξεχωριστό dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων, για να συνοδεύσετε ψητό κρέας.
Πλένετε και στραγγίζετε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι σας.
Ετοιμάζετε το dressing: πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το ξίδι. Μόλις γίνουν ένας ομοιογενής πολτός προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.
Την ώρα του σερβιρίσματος σπάτε τα παξιμάδια πάνω από τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνετε με το dressing φράουλας.