Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 μικρή πράσινη σαλάτα
3-4 φέτες ψωμί για τοστ
60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
80 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για το ντρέσινγκ τζίντζερ και ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1/4 φλιτζανιού ξίδι
1/2 φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με τραγανό μπέικον και ξεροψημένα κρουτόν για το μεσημεριανό σας!
Για τη σαλάτα
Πλένουμε πολύ καλά και ψιλοκόβουμε την πράσινη σαλάτα.
Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν το βγάλουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας από το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους (κρουτόν).
Μόλις τα κρουτόν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα ψιλοκομμένη σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και τα κρουτόν. Προσθέτουμε με αλάτι και ραντίζουμε με 3 κουταλιές σούπας απ’ το ντρέσινγκ τζίντζερ με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίστε με κεφαλοτύρι και σερβίρετε.
Για το ντρέσινγκ τζίντζερ και ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό μαζί με το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη σόγια σως και το ξύδι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Το ελαιόλαδο που περιέχει το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης! Αυτό ακριβώς είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με απαλή γεύση και χαμηλή οξύτητα, που μας φέρνει σε επαφή με ελαφριές ευωδίες.
Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό μια «φίνα» επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια όπως κέικ λαδιού με φρούτα.