Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και σως ροκφόρ

by sidagi.gr
635 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
60 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους (αν δεν έχουμε αντικαθιστούμε με λευκό τυρί της επιλογής μας π.χ μανούρι, φέτα)
600 γραμμάρια πράσινη σαλάτα (αϊσμπεργκ, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο) ή 1 λόλα πράσινη
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

Για τη σως
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.
   
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα