Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σως bourbon
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ουίσκι μπέρμπον
Για τη πουτίγκα
1 τσουρέκι ψιλοκομμένο
4 κούπες γάλα
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σταφίδες ( βουτυγμένες σε 1/4 φλιτζανιού μπέρμπον )
1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Αφράτη πουτίγκα με τσουρέκι και σως bourbon για ένα ξεχωριστό γλυκό
Για τη σως bourbon
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να πήξει . Χτυπήστε ελαφρά προσθέτοντας το μπέρμπον. Αφαιρέστε από την εστία. Χτυπήστε ελαφρά πριν το σερβίρετε Η σάλτσα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδες.
Για τη πουτίγκα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μουλιάστε το τσουρέκι στο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα μαζί. Προσθέστε τις σταφίδες.
Βουτυρώστε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνουμε στο μίγμα από το τσουρέκι και το ψήνουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι να πήξει .
Σερβίρετε με τη σάλτσα μπέρμπον και σερβίρουμε.