Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1,5 κιλό σπανάκι με τρυφερά φύλλα (κατά προτίμηση baby)
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
200 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ιδανικό ορεκτικό για να συνοδέψτε τα ψητά σας!
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε baby δεν χρειάζεται να το κόψουμε). Ρίχνουμε ελάχιστο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αχνίζουμε. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε με μια σπάτουλα ή με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
TIPS
Για πιο πλούσια υφή και γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο πουρέ σπανάκι 2-3 βρασμένες και πολτοποιημένες πατάτες.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με τυρί κρέμα.
Μπορούμε να ενισχύσουμε την γεύση του προσθέτοντας στη συνταγή κρεμμυδάκια φρέσκα και πράσα ελαφρά σοταρισμένα.
Για να είναι πιο λείος ο πουρές μας μπορούμε να τον χτυπήσουμε στο κατσαρολάκι με το ραβδομπλέντερ.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)