Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
350 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
Εκτέλεση:
Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για ορεκτικό
Βράζουμε τις πατάτες με τον αρακά σε δυνατή φωτιά για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες μαζί με τον αρακά και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.