Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1 φίλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο σε κύβους
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Λιώστε τα 125 γραμμάρια βουτύρου σε ένα μπολ. Αφήνετε στην άκρη για το βουτύρωνα των φύλλων.
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο ραβδί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά του. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε στην άκρη.
Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχετε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντας το κάνοντας ένα μικρό πουγκί.
Βουτυρώνετε ελαφρά τα πουγκιά εξωτερικά και τα βάζετε να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.