Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή φιλέτο
Εκτέλεση:
Μάθετε όλους τους τρόπους για να ψήστε ακόμα πιο γρήγορα το κοτόπουλο
Μάθετε όλους τους τρόπους για να ψήστε ακόμα πιο γρήγορα το κοτόπουλο
Ψήστε το χωρίς κόκαλα και δέρμα
Τα μπουτάκια κοτόπουλου θα ψηθούν πολύ πιο γρήγορα άμα δεν έχει δέρμα και κόκαλα. Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμότητα εισέρχεται πιο εύκολα στο κοτόπουλο όταν δεν περιέχει δέρμα και κόκαλα.
Μειώστε τον όγκο
Είτε πρόκειται για στήθος ή μπούτι κοτόπουλου, ψήνεται πιο γρήγορα όταν είναι λεπτότερο. Η θερμότητα θα διεισδύσει πολύ πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο.
Κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια
Πάλι, η αύξηση της αναλογίας επιφανείας προς τον όγκο βοηθά τη θερμότητα να διαπερνά τη σάρκα του κοτόπουλου γρηγορότερα. Μαγειρέψτε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το λίπος
Οποιοδήποτε είδος του λίπους, όπως το βούτυρο ή το λάδι είναι ένας αγωγός θερμότητας, γι ‘αυτό θα βοηθήσει το κοτόπουλο μαγειρευτεί γρηγορότερα. Πλέον, το λίπος βοηθά να δώσει γεύση στο στήθος κοτόπουλου.