Υλικά:
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
Μία πιπεριά κόκκινη
Μία πιπεριά κίτρινη
Ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
3-4 φυλλαράκια μαϊντανό
Μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε για τρία λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε για τρία λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.