Υλικά:
1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κιλό ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
2-3 φύλλα τριμμένου βασιλικού
50 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή τριμμένη
1 κουταλιά κάπαρη
2-3 αγγουράκια
2 πιπεριές κέρατο
10-12 ελιές Καλαμών
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
Εκτέλεση:
Για αυτή τη σαλάτα, θα φτιάξουμε σπιτικά κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμί. Είναι πολύ εύκολο αλλά αν βαριόμαστε χρησιμοποιούμε έτοιμα κρουτόν.
Για αυτή τη σαλάτα, θα φτιάξουμε σπιτικά κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμί. Είναι πολύ εύκολο αλλά αν βαριόμαστε χρησιμοποιούμε έτοιμα κρουτόν.
Αρχικά, για να φτιάξουμε τα κρουτόν, βγάζουμε την κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί, και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Παίρνουμε ένα μπολ, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο και τα κομματάκια του ψωμιού και τα ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, βάζουμε τα κυβάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Μόλις γίνουν τα κρουτόν, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Τώρα, σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο, τα αγγουράκια και τις πιπεριές σε λωρίδες, και προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, το βασιλικό και το ξύδι, και στο τέλος τα κρουτόν και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε καλά για να γίνουν …σαλάτα!
Η πολύχρωμη σαλάτα μας είναι έτοιμη! Την βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά για να δέσει και σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με την παρμεζάνα!