Υλικά:
Για 6-8 άτομα
4 μέτρια, ώριμα δαμάσκηνα (περίπου 280 γραμμάρια), χωρίς κουκούτσι
45 γραμμάρια σιρόπι ζάχαρης
28 γραμμάρια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
224 γραμμάρια Aperol
1 φιάλη αφρώδους οίνου (σαμπάνια) Διατηρημένη στο ψυγείο
Εκτέλεση:
Δροσερό και γλυκό κοκτέιλ για όλη την παρέα
Στο μπλέντερ χτυπάτε τα δαμάσκηνα, με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι και χρησιμοποιείται αμέσως ή αποθηκεύετε στο ψυγείο καλυμμένο για 1 ημέρα.
Για το σερβίρισμα
Βάζετε 8 ποτήρια στον πάγκο και ρίχνετε 30 γραμμάρια σαμπάνια. Προσθέτετε τα 30 γραμμάρια από το μείγμα του δαμάσκηνου στα 8 ποτήρια με τη σαμπάνια, ανακατέψτε 30 γραμμάρια του Aperol σε κάθε ποτήρι.