Υλικά:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
3 μπανάνες
60 γραμμάρια βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για τη ζύμη
400γραμμάρια αλεύρι
100γραμμάρια σιμιγδάλι
10γραμμάρια μαγιά
10γραμμάρια αλάτι
50ml λάδι
375ml νερό
Εκτέλεση:
Μια γλυκιά παραλλαγή της αγαπημένης σε όλους πίτσας!
Μια γλυκιά παραλλαγή της αγαπημένης σε όλους πίτσας!
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και ροδέλες από τις μπανάνες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.