Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την πίτσα
1 ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική ζύμη
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο πέστο
30 μεγάλες γαρίδες
1 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
Για το πέστο
80 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Για τη ζύμη πίτσας
500 γραμμάρια αλέυρι σταρένιο για ψωμί
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ( κατά προτίμηση ρίγανη,βασιλικό και θυμάρι)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη πίτσα για το μεσημεριανό σας
Για την πίτσα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώστε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο. Απλώστε το πέστο ομοιόμορφα, απλώστε τις γαρίδες.
Περιχύνουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα ομοιόμορφα πάνω και τοποθετήστε τη μοτσαρέλα σε όλες τις γωνίες έτσι ώστε να μπορεί να λιώσει και να απλωθεί ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα σε όλη την πίτσα. Ψήστε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το τυρί έχει λιώσει και η πίτσα είναι ροδίσει.
Για το πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή μπρουσκέτες.
Για τη ζύμη πίτσας
Βάζουμε 350 ml χλιαρό νερό σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια σταδιακά και λίγο-λίγο ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλέυρι,προσθέτοντας 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε το αλέυρι με ένα κουτάλι.
Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει και να γίνεται συμπαγής από το αλεύρι,την παίρνουμε και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη εκεί.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας.
Μόλις γίνει ελαστική,αλέιφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα σε αυτό.
Σκεπάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και φτιάχνουμε 2 πίτσες.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με ταχ έρια μας πιεζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη.
Η ζύμη για την πίτσα μας είναι έτοιμη.
Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί 3 ημέρες.