Πίτσα με ντοματίνια και φέτα

by sidagi.gr
618 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια  βούτυρο
1 πακέτο ζύμη για πίτσα εμπορίου
400 γραμμάρια  φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια  ντοματίνια ψιλοκομμένα
380 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
3 αυγά χτυπημένα
½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη πίτσα με απλά υλικά για όλη την οικογένεια

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, ντοματίνια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι είναι έτοιμο το μείγμα μας τότε απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη για πίτσα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα