Υλικά:
Για 4-6 άτομα
400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα εμπορίου
1 κιλό κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
Λίγο ελαιόλαδο
Θυμάρι
150 γραμμάρια τυρί ρικότα
150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη πίτσα για το μεσημεριανό σας
Κόβετε σε λεπτές φέτες και το σκόρδο σε χοντροκομμένες. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνετε για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν.
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το έτοιμο ζυμάρι και χτυπάτε με το πιρούνι.
Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω τις ελιές, τις φέτες, τα μανιτάρια και πασπαλίζετε με το τυρί ρικότα και μοτσαρέλα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη πίτσας, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη πίτσας.