Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
6 φλιτζάνια κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κούπας χυμό λεμονιού (ή λευκό ξύδι)
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Για την πίτσα
400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα εμπορίου
6 φλιτζάνια κρεμμύδι καραμελωμένο
5 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
Λίγο ελαιόλαδο
Θυμάρι
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμμάρια σαλάμι μπύρας
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και χορταστική πίτσα με απλά υλικά για όλη την οικογένεια
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Προσθέστε το κύμινο, σπόροι μουστάρδας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας τα συνέχεια μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε το αλάτι, χυμό λεμονιού, και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση για ένα λεπτό περίπου.
Για την πίτσα
Κόβετε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά και πολτοποιήστε το σκόρδο. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Τηγανίζετε για 2 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το έτοιμο ζυμάρι και χτυπάτε με το πιρούνι.
Ρίχνετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές, τις φέτες από σαλάμι, τα μανιτάρια και πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και παρμεζάνα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις (180 με αέρα) για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη πίτσας, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη πίτσας.