Υλικά:
Για 4- 6 άτομα
1,1/2 κιλό διάφορα χόρτα ψιλοκομμένα (σπανάκι, καυκαλίθρες, μυρώνια, τσουκνίδες κ.ο.κ)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
½ πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά
½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
200 γραμμάρια τυρί φέτα (θρυματισμένη)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο
Για την επικάλυψη
1 πακέτο πουρέ Knorr
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
1-2 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
Εκτέλεση:
Μεσογειακή πίτα με μυρώνια, καυκαλίθρες, σπανάκι με επικάλυψη βουτυρένιου πουρέ πατάτας! Απολαύστε το!
Ζεσταίνουμε το Flora soft με βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με τα χόρτα και τα αναμιγνύουμε με τα ανάμικτα λαχανικά, τον άνηθο και την φέτα. Αλείφουμε με λίγο Flora ένα ταψί ή πυρέξ και απλώνουμε σε μια στρώση το μίγμα των χορταρικών.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τον πουρέ, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στην συσκευασία του. Τον αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και τον απλώνουμε στο ταψί, πάνω από το μίγμα των χορταρικών. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα χόρτα, Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και την φρυγανιά. Περιχύνουμε με το Flora soft με βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο πουρές.
Tips
Για να είναι πιο «σταθερό» το φαγητό μας και να κόβετε πιο εύκολα σε κομμάτια μπορούμε να στρώσουμε στο ταψί, πριν βάλουμε τα χόρτα, μερικές ροδέλες πατάτας.
Προετοιμασία: 45 λεπτά
Ψήσιμο: 40 – 45 λεπτά
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)