Υλικά:
8 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
8 κουταλιές σούπας φακές
8 κουταλιές σούπας ρύζι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό ψιλοκομμένο πράσο
2 κλαδιά ψιλοκομμένο σέλερι
4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
3 κουταλάκια τσαγιού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κόλιαντρο
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια πετυχημένη παραλλαγή των παραδοσιακών γεμιστών!
Βράζουμε τις φακές και το ρύζι, ξεχωριστά να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές και με προσοχή αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο και το σέλερι. Τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλατοπίπερο και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8 – 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψάκι που έχουμε στρώσει ένα λαδόχαρτο ψησίματος.