Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες (μικρές)
2 καλαμάρια καθαρισμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού κρόκος Κοζάνης
1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
250 γραμμάρια λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα ένα πιάτο χορταστικό γεμάτο με θαλασσινά
Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο ή μεγάλο τηγάνι (γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, το καλαμάρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Δυναμώνουμε την εστία και τ’ αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το καλαμάρι.
Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με τη σόγια. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσοχή με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή.