Υλικά:
Για 6 άτομα
1 1/2 κούπα ρύζι
2 μέτρια αβοκάντο
5 φύλλα βασιλικού
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση:
Εύκολη συνταγή και μοναδική γεύση σε ένα ελαφρύ πιάτο!
Εύκολη συνταγή και μοναδική γεύση σε ένα ελαφρύ πιάτο!
Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν 3 κούπες νερό. Προσθέτουμε αλάτι και το ρύζι και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό. Σβήνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε 10 λεπτά.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, πετάμε το κουκούτσι και με κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα τους. Την βάζουμε σε μπλέντερ, μαζί με το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, βασιλικό, αλάτι, άσπρο πιπέρι και 2 κουταλιές νερό. Χτυπάμε, να γίνει σαν αλοιφή.
Αδειάζουμε το μείγμα του αβοκάντο στην κατσαρόλα με το ρύζ και ανακατεύουμε καλά.