Πιλάφι με αγκινάρες

by sidagi.gr
582 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια ρύζι
αλάτι, πιπέρι
5-6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
6 φρέσκιες αγκινάρες
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Πλούσιο πιάτο σε θρεπτικές αξίες χωρίς λάδι

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες χωρίς ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ρύζι, με αλάτι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Pίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα