Υλικά:
1/3 φλιτζανιού χοντρό πλιγούρι
½ φλιτζανιού κάππαρη στην άρμη,ξεπλυμένη πολύ καλά
1 ½ κουταλιά του γλυκού φρεσκοαλεσμένοι σπόροι κολίανδρο
1 πρέζα κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1/4 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
1 λεμονάκι τουρσί με καυτερή πάπρικα,ξεβγαλμένο και κομμένο σε πολύ ψιλές λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το σκόρδο,τον κολίανδρο, το κύμινο,την πάστα πιπεριάς και το μπούκοβο και σοτάρουμε.
Ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά ώστε να τσιγαριστούν ελαφρά και να βγάλουν το άρωμα τους.
Προσέχουμε να μην καούν και να μη σκουρύνει το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελετέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4-5 φλιτζάνια νερό.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 1/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι και 1/3 φλιτζανιού χοντρό πληγούρι,ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώνουμε πάρα πολύ τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, την κάππαρη και το λεμονάκι τουρσί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η σούπα μας είναι έτοιμη.