Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Λίγο αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη
Ελάχιστο ελαιόλαδο
3-4 πέστροφες
4-5 λεμόνια
Εκτέλεση:
Η πέστροφα ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών (Ω3 -Ω6) ψαριών καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και σε γεύση ακόμα πιο τέλεια με λίγες θερμίδες
Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες και μέσα στην κοιλία της βάζουμε μερικές φέτες λεμονιού, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι.
Τις βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω χυμό από τρία λεμόνια λίγο νερό, και πάλι αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω για 30-35 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε με βραστά σπαράγγια ή με σαλάτα με παντζάρι και σέλινο.