Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια πέννες
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων
500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
500ml γάλα
550 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 7 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίξτε τις πέννες και τις αραδιάζετε σε ένα πυρέξ μαζί με την σάλτσα ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Κάνετε τη σάλτσα τυριού από στην κατσαρόλα. Ρίχνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα χωρίς σβόλους. Σε χαμηλή φωτιά σιγοβραζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Προσθέστε τα 450 τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι το τυρί να λιώσει. Περιχύνετε την σάλτσα τυριού πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.