Υλικά:
Για 2-4 άτομα
450 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες
220 γραμμάρια πέννες ολικής άλεσης
2 φλιτζάνια λευκος αφρώδης οίνος
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Απολαυστική μακαρονάδα με θαλασσινά και κρεμώδες υφή για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρείτε τα μανιτάρια από το τηγάνι και ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με το λευκό κρασί, το αλάτι και μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμυδάκι και μαγειρεύετε για 8 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με τις γαρίδες και μαγειρεύετε σε μέτρια εστία μέχρι η κρέμα γάλακτος να πήξει ελαφρά.
Ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τυρί τριμμένο.