Υλικά:
Για 2-4 άτομα
6 φέτες μπέικον καπνιστό
1 σκελίδες σκόρδο
1⁄4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
500 γραμμάρια πέννες
5 μεσαίες αγκινάρες (μόνο τις καρδιές)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση:
Εύκολο και ιδιαίτερο φαγητό για όσους βαρεθεί τα συνηθισμένα
Στο πάγκο της κουζίνας μας ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις αγκινάρες, ,τις ντομάτες, κατόπιν το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά συμπληρώνουμε με το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πέννες για 10 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην έτοιμη σάλτσα της αγκινάρας αμέσως προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.