Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνια πέννες ζυμαρικά
2 φλιτζάνια φρέσκο αρακά
3-4 μεγάλα φρέσκα μπαλάκια μοτσαρέλας
250 γραμμάρια προσούτο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για όλες τις ώρες
Βράστε τα ζυμαρικά για 8 -10 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πέννες, ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Αν τα ζυμαρικά είναι το μαγείρεμα, βάζουμε νερό στη κατσαρόλα και βράζουμε τον αρακά για 5-7 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το προσούτο ψιλοκομμένο και τηγανίστε το μέχρι να γίνει τραγανό.
Πλύνετε και στεγνώστε φύλλα μέντας σε στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.