Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
500 γραμμάρια πέννες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές μαύρες ή πράσινες
1 μεγάλη μελιτζάνα
Εκτέλεση:
Απλό και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.
Για να διώξουμε τον πικρό χυμό, η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί και να αλατιστεί και να παραμείνει για 30 λεπτά και μετά να καθαρίσει καλά πριν από τη χρήση.