Πέννες με λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Το κοτόπουλο στην καλύτερη του εκδοχή! Λαχταριστές πέννες με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες για το μεσημεριανό σας.

Είμαι οπαδός των ζυμαρικών και μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές σε αυτόν τον ιστότοπο περιλαμβάνουν αυτά τα ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο.

Ένα πράγμα που έχουν όλες αυτές οι συνταγές ζυμαρικών είναι ότι χρησιμοποιούν κρεμώδεις σάλτσες. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ζυμαρικά κοτόπουλου που είναι πιο δροσιστικά, χωρίς την κρεμώδη σάλτσα, προτείνω αγαπημένα ζυμαρικά με λιαστές ντομάτες.

Για 2-4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Εντωμεταξύ ενώ έχετε ψιλοκόψει όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτετε το κρέας να σοταριστούν και αυτά.
Τέλος προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύετε μαζί τις πέννες και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε έως όλα μαγειρευτούν.

Χρόνος Προετοιμασίας 25 λεπτά

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Συμβουλές μαγειρικής για το κοτόπουλο

1. Χρησιμοποιήστε είτε λιαστή ντομάτα χωρίς λάδι είτε λιαστή ντομάτα σε λάδι (σε ​​ένα βάζο).

Σημείωση: εάν χρησιμοποιείτε λιαστή ντομάτα σε λάδι (σε ​​ένα βάζο), φροντίστε να αποστραγγίσετε τις λιαστή ντομάτες από λάδι, πριν τις χρησιμοποιήσετε.

2. Πασπαλίζουμε μια μικρή ποσότητα πάπρικας πάνω από το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα – προσθέτει γεύση καθώς και το χρώμα στο πιάτο.

3. Φροντίστε να διατηρήσετε λίγο νερό ζυμαρικών, καθώς σίγουρα θα το χρειαστείτε για να αραιώσετε τη σάλτσα. 

4. Μη διστάσετε να αυξήσετε την ποσότητα των μπαχαρικών για αυτήν τη συνταγή: βασιλικό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, πάπρικα.

Πόσο χρόνο αντέχουν οι λιαστές ντομάτες στο λάδι;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πόσο διαρκεί η λιαστή ντομάτα σας είναι να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης στην ετικέτα. Συνήθως παίρνετε περίπου ένα έως δύο χρόνια πριν να χαλάσουν. Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο αφού τις ανοίξετε και να συνεχίσετε να τις χρησιμοποιείτε για περίπου άλλους 6 μήνες.

Περισσότερες συνταγές

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα