Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε μπουκιές
1 φλιτζάνι κρασί Marsala
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 2 %
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
πιπέρι
Αλάτι
400 γραμμάρια πέννες
Εκτέλεση:
Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με ζουμερό κοτόπουλο και ζυμαρικά!
Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή εστία το κρεμμύδι μέχρι να καλαραμελώσει σε λίγο λάδι. Πασπαλίστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδι μέχρι αποκτήσει ένα καφετί χρώμα και έχει γλυκιά γεύση.
Προσθέστε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το σκόρδο στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι αν είναι χρειάζεται. Σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και τα μανιτάρια είναι μαλακώσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε το κρασί Marsala στο τηγάνι και σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά δύο τρίτα ή μέχρι να έχει εξατμιστεί το οινόπνευμα απ’ το κρασί. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια λείο κρέμα. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε στη σάλτσα το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τις πέννες με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, ραντίστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.