Υλικά:
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και ελαφριά μακαρονάδα με θρεπτικό ψάρι για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες για περίπου 8 με 10 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο.
Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
Ρίξτε τις πέννες στο τηγάνι, προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.