Υλικά:
Για 2 άτομα
5 ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Εκτέλεση:
Αν ανακατέψουμε 1 κουταλιά από τον πελτέ στο άρτυμα οποιασδήποτε σαλάτας, ζωηρεύει και και βαθαίνει τη γεύση της
Χωρίζουμε τα κεφάλια σκόρδου στις σκελίδες τους και τις ξεφλουδίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε τα σκόρδα στο αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε. Βάζουμε το τυλιγμένο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα σκόρδα για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζουμε πιέζοντας το αλουμινόχαρτο με το δάχτυλό μας).
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα ψημένα σκόρδα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τον πελτέ σε ένα βαζάκι και το βάζουμε στο ψυγείο. Εκεί διατηρείται για 2-3 μήνες.