Υλικά:
Για 4-6 άτομα
50 γραμμάρια λιαστές τομάτες
70 γραμμάρια ελαιόλαδο
½ κεφάλι σκόρδο
¼ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με τα ψητά σας ή με ζυμαρικά!
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε πάνω σε ένα λαδόχαρτο, του ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Μόλις μαλακώσει το βγάζουμε από το φούρνο και το πιέζουμε με τα χέρια μας να βγει η ψίχα του. Τη βάζουμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε τις λιαστές τομάτες σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
Τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο νερό της κατσαρόλας για άλλα είκοσι λεπτά. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο λίγο- λίγο μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη πάστα.
Τη βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με κριτσίνια με παπαρουνόσπορο.