Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
30 γραμμάρια μαγιά νωπή
150 γραμμάρια γάλα χλιαρό
100 γραμμάρια νερό χλιαρό
μισό φλυτζάνι νερό για το ζύμωμα
50 γραμμάρια βούτυρο σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για τη γέμιση του πεϊνιρλί
500 γραμμάρια κασέρι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 αυγά
Εκτέλεση:
Λαχταριστές μπουκίτσες με ζαμπόν και τυρί!
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά χρησιμοποιώντας το μισό χλιαρό γάλα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αρχίζουμε σιγά-σιγά να ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε επίπεδο σημείο στον πάγκο της κουζίνας και αρχίζουμε να το πλάθουμε με το πίσω μέρος της παλάμης μας για 10 λεπτά. Ενώ το πλάθουμε ραντίζουμε το ζυμάρι με λίγο χλιαρό νερό. Τέλος το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και το χωρίζουμε σε 4 ίσες σε μέγεθος μικρές μπάλες. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
Τοποθετούμε το πεϊνιρλί πάνω στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Στη βάση του ζυμαριού ρίχνουμε από μισή κουταλιά βούτυρο και το 1/4 από τη συνολική ποσότητα του τυριού τριμμένο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το φούρνο και σπάμε μέσα σε κάθε πεϊνιρλί από ένα αυγό. Με ένα πινέλο περνάμε τα τοιχώματα με λιωμένο βούτυρο.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.