Υλικά:
Για τη μαρέγκα
6 ασπράδια
300γρ. ζάχαρη
Για τη σαντιγί
400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
400γρ. φράουλες
Λίγα φύλλα μέντα
Εκτέλεση:
Μια μπαλαρίνα στο πιάτο μας!
Μια μπαλαρίνα στο πιάτο μας!
Αυτό επειδή λέγεται πώς η γνωστή τούρτα από μαρέγκα δημιουργήθηκε προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα. Όπως και να έχει είναι ένα γλυκό που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Φτιάχνουμε τη βασική συνταγή μιας μεγάλης κλασικής μαρέγκας.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τις φράουλες και στολίζουμε με τα φύλλα μέντας.