Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό πατάτες (μικρού μεγέθους)
650 γραμμάρια ροκφόρ θρυμματισμένο
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
3 κουταλιές της σούπας ξύδι (άσπρο)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ( μαύρο)
Εκτέλεση:
Μια διαφορετική συνταγή για την αγαπημένη σας σαλάτα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Μόλις τις βγάλουμε αρχικά τις στεγνώνουμε με χαρτί ή πετσέτα, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Αν θέλουμε η πατατοσαλάτα μας να έχει και μπέικον, γιατί είναι ένα υλικό που μπορούμε να το παραλείψουμε, ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε και αυτές σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το μπέικον και 650 γραμμάρια ροκφόρ και ανακατεύουμε καλά.
Η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη.