Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Πέντε πατάτες
100 γραμμάρια αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο τρίφτη ενώ τους προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο τρίφτη ενώ τους προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι ένα μικρό κομματάκι πατάτα για να δούμε πότε έχει κάψει το λάδι. Πλάθουμε τις πατάτες και ηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ-χρυσό χρώμα.