Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μέτριες πατάτες
1 κουτί κρέμα γάλακτος 250 ml 10 % λιπαρά
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 φλιτζάνι λιωμένο φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και απλό πιάτο με πλούσια γεύση από δύο τυριά
Καθαρίζουμε τις πατάτες, αφαιρώντας τη φλούδα και τις ξεπλένουμε με νερό.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρότερο κομμάτια.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
Περιχύνουμε τις πατάτες με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στο χρονικό αυτό σημείο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Τις βάζουμε να ψηθούν άλλα 10 λεπτά, για να λιώσουν τα τυριά.