Υλικά:
Για 2-4 άτομα
225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια μαγιονέζα
11 γραμμάρια ζελατίνα
125 ml κρασί άσπρο
λίγο μπρικ
2 γαρίδες
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο αγγουράκι
Λίγος άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε κάτι νέο στα ορεκτικά για να τρατάρετε την παρέα σας
Ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνουμε για τρεις ώρες.
Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη πάστα και θα γαρνίρουμε με τις γαρίδες, το αγγουράκι, το μπρικ, τον άνηθο και φέτες λεμονιού.