Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 μήλα κομμένα σε φέτες
1 passionfruit μόνο την σάρκα
Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
6 μπισκότα τύπου Digestive
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ανάλατα
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε ένα εναλλακτικό γλυκό για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες, με ένα κουτάλι βγάζουμε την σάρκα από το passionfruit και τα απλώνουμε στο σκεύος. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.