Πασχαλινά λυχναράκια

by sidagi.gr
508 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
800 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 ml γάλα
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για την γέμιση
800 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό για το άλειμα
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Παραδοσιακή συνταγή από την Ιεράπετρα που συνοδεύει όλα τα εορταστικά τραπέζια της χρονιάς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά. Για την γέμιση ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.

Πλάθουμε πιτάκια με διάμετρο 10 εκ., βάζουμε 1-2 κουταλιές από την γέμιση και κλείνουμε σε μικρά ταρτλακια τσιμπώντας τα περιμετρικά. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα