Υλικά:
Για 45 κομμάτια
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
30 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σιρόπι
300 ml νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Ζουμερό σαραγλί με καρύδια και πλούσιο σιρόπι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Στο κέντρο κάθε φύλλου και κατά μήκος του βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και σουρώνουμε από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τα ρολά, κομμένα σε τρία ίσα κομμάτια, σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο χωρίς κενά και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.