Παραδοσιακά μελομακάρονα

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

Για τα μελομακάρονα
3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλα
1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για το σιρόπι
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα και απλά παραδοσιακά μελομακάρονα για όλη την οικογένεια

Για τα μελομακάρονα
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε με το χέρι καλά.
Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω από τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.
Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι
Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε χλιαρό σιρόπι.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.
Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα